Egy mezőgazdasági cégnél lezajlott tulajdonosváltással megkezdődött az a folyamat, amelynek keretében az Orbán Viktor miniszterelnökkel szoros viszonyban álló Mészáros Lőrinc környezete veszi át Simicska Lajos korábbi érdekeltségeit – írja a Direkt36.

A cégbírósági iratok szerint a Mezort Zrt. október 25-én került egy Vörös József nevű ügyvéd tulajdonába. Vörös korábban elismerte, hogy Mészárost képviselte egy földvásárlásnál, és ő a jogi képviselője az Orbán Viktor által alapított és Mészáros által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás Akadémiát működteti.

A Mezort-cégcsoport tavaly 2,5 milliárd forint bevételt termelt. Azt nem tudni, hogy Vörös mennyit fizetett a cégért, és azt sem tudni, honnan volt rá pénze. Vörös ugyanis jelenleg egyetlen más cégnek, a VRS Gold Kft.-nek a közvetlen tulajdonosa, ám az két éve létezik és még semmilyen bevételt nem termelt.

A Zoom.hu is írt arról, hogy a G-nap óta a Fidesznél nemzeti nagytőkésből kegyvesztetté vált milliárdos gyakorlatilag mindenét eladta július elején Nyerges Zsoltnak: építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit is.

Forrás: https://zoom.hu/

Borítókép: Illusztráció / Forrás: Zoom-montázs