Péntekre összegyűjtötte a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat Puzsér Róbert. A pártoktól független főpolgármester-jelölt elmondása szerint leginkább negyven év alattiak írták alá az ajánlóíveiket.

Ennek a szerepnek megfelelően az önmagát a balliberális oldal lelkiismeretének tartó, Facebook-celebből politikussá vált egykori újságíró az elmúlt napokban a hajdani szélsőjobboldali Jobbik és a balliberális pártok közötti ízléstelen választási együttműködés támadását állította kampánya középpontjába. Puzsér Róbert szerint a balliberális pártok és a Jobbik közötti együttműködésen belül is az elvtelen pártpolitizálás csúcspéldája a DK és a Jobbik szövetsége, aminek az abszurditását kiválóan mutatja az, hogy Vágó István, a DK elnökségi tagja a XII. kerületben a Jobbik támogatásával indul önkormányzati képviselő­jelöltként. „S itt van Vágó Gárd István, aki vénségére prédikátor lett Gyurcsány Ferenc egyházában, aki semmi mást nem tesz, mint gyűlöletet kelt és uszít, amióta csak politikusnak állt, de amint a saját képviselői pozíciója a tét, hirtelen jól jön a teli pofával nácizott Jobbik támogatása. Vagy lehet, hogy inkább örülnöm kéne, hogy a fasiszták már fasisztáknak, az antifasiszták már antifasisztáknak se jók?” – írta Puzsér, Vágót támadva.

A Facebook-politikus azt a tényt nem idézte fel – amit éppen a Magyar Hírlap hozott nyilvánosságra –, miszerint a másokat minden alap nélkül leantiszemitázó Vágó István súlyosan antiszemita nézeteket vall, amelyeket még büszkén vállal is. „Nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – fogalmazott egyik Facebook-bejegyzésében Vágó. A bukott tévés kvízmester, DK-s politikus azóta sem vonta vissza botrányos rasszista és antiszemita megnyilvánulását, illetve bocsánatot sem volt hajlandó kérni érte, arra hivatkozva, hogy ateistaként neki joga van ehhez a véleményhez.

Puzsér Róbert a közösségi médiaoldalán közzétett egy Vágó Istvánt a Jobbik gárdaegyenruhájába belebújtató fotómontázst, de a Jobbik szélsőséges közelmúltjával való szembenézést nem kérte túlzottan számon. Az összevissza beszélő főpolgármester-jelölt Jobbikkal kapcsolatos éleslátását az csökkenthette le, hogy a bukott Jobbik-vezetővel, Vona Gáborral éppen a Vágó Istvánt támadó nyilatkozat közlésének napján kampányolt közösen az egyik budapesti bevásárlóközpont előtt.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/

MEGOSZTÁS
Előző cikkDolce vita: Riva
Következő cikkA fast food már ciki