Alapvető fontosságú az Orbán és Salvini közötti találkozó: a 2019-es európai parlamenti választások a föderalizmus és a tömeges bevándorlás felé lendületben lévő Macron-féle Európai Unió és a szabad nemzetek, identitások és az általunk képviseltek védelmének Európája közötti választás lesz”

– közölte a bevándorlásellenes francia politikus a Twitter-oldalán.

Marine Le Pen nem titkolt célja, hogy más francia ellenzéki pártokhoz hasonlóan az EP-választásokat szeretné népszavazássá tenni Emmanuel Macron politikájáról. A Nemzeti Tömörülés elnöke egyetért abban az olasz belügyminiszterrel és Orbán Viktorral abban, hogy az Európai Unióban a bevándorláspártiak és a bevándorlást ellenzők állnak egymással szemben.

Salvini kedden Milánóban azt hangsúlyozta, hogy egy új politikai szövetségen dolgozik Orbán Viktorral a jövő évi EP-választásokra egy új Európa, egy új Európai Bizottság érdekében.

A mi politikai mozgalmaink és kormányaink képviselte értékeket akarjuk középpontba állítani, egyesítve energiáinkat a közös cél érdekében, a szocialisták és a baloldali erők kizárásával”

– mondta az olasz belügyminiszter.

Orbán Viktor is úgy vélte, hogy új bizottságra és új Európai Parlamentre van szükség a határvédelem és a migráció megállítása érdekében.

Más, új szellemi alapokon álló Európára van szükségünk, és hogy milyen szövetségek jönnek létre, azt majd az EP-választás után lehet megmondani, most az a dolgunk, hogy minél több magyar és olasz szavazó szimpátiáját összegyűjtsük az új Európa megteremtéséhez”

– mondta a miniszterelnök, aki szerint Emmanuel Macron a migrációt támogató pártok vezetője ma Európában, és fel akarja robbantani az Európai Néppártot, amelyben nagy vita folyik a migrációról.

Forrás: https://888.hu

Fotó: AFP