Az Ifop nevű szervezet által készített és vasárnap közzétett felmérés szerint csak a válaszadók 29 százaléka van megelégedve Macron teljesítményével, ami 5 pontos esés az augusztusi eredményhez képest.

Macron népszerűségi hullámvölgyét más felmérések is alátámasztják. Egy szeptember 17-i felmérés szerint például csak az emberek 19 százaléka értékelte pozitívan az elnök munkáját, egy szeptember 11-i pedig arra jutott, hogy Macront 29 százalék tartja jó elnöknek.

A népszerűségvesztésben több hazai és nemzetközi téma között annak is szerepe lehetett, hogy az elnök biztonsági tanácsadójáról még júliusban kiderült, hogy tüntetőket vert, de ezt a botrányt Macron (és stábja) nem tudta időben és jól kezelni. Leginkább azonban a gazdaságélénkítő lépései eddigi sikertelensége miatt fordulhattak el tőle.

Macront vigasztalhatja, hogy a 29 százalékos népszerűség még mindig jobb, mint elődje, Francois Hollande 23 százaléka az elnöki ciklusa azonos időszakában – viszont gyengébb, mint Nicolas Sarkozy 34 százaléka.

Forrás: https://index.hu/

Fotó: Joe Klamar / AFP

MEGOSZTÁS
Előző cikkElhúz a két Instás
Következő cikkMészáros hasít