A Klubrádió Megbeszéljük című műsorának betelefonálója arra kérte a hallgatókat, játszanak el a gondolattal, hogy van olyan tökös a magyar, mint a francia, és utcára megy százezer ember tiltakozni a kormány ellen, aztán megbukik az Orbán-kabinet.

Ha azonban ez megtörténne, az a legnagyobb tragédia lenne – mondta -, mert tudomásul kell venni, hogy a Fidesz az egyetlen kormányképes erő, szemben a mindenre alkalmatlan ellenzékkel, amely nem lenne képes kormányt alakítani, még miniszterelnököt sem tudna jelölni.

Utóbbiak győzelme tehát olyan káoszt okozna, ami mindenre hatással lenne, megérezné a gazdaság is, és bedőlne a forint – tette hozzá a betelefonáló, aki hangsúlyozta, nem Fidesz-szavazó, soha nem szavazna erre a pártra. Mint megjegyezte, két miniszterelnököt kedvelt, Antall Józsefet és Bajnai Gordont.

Az elhangzottakra reagált Herényi Károly volt MDF-es országgyűlési képviselő. A párt egykori frakcióvezetője szerint nem igaz, hogy a Fideszen kívül ne lenne kormányzásra alkalmas erő Magyarországon.

„Ennyire hülyének nézzük a saját népünket? Nincs annyi tehetséges emberünk, aki képes lenne egy ilyen káoszon is, amit a Fidesz teremtett, felülkerekedni? Biztos, hogy van!”

– mondta.

Herényi Károly arról is beszélt, szerinte most egy olyan megatrend zajlik, ami többé-kevésbé visszafordíthatatlan, emberek által már nagyon kevéssé befolyásolható folyamat. Ugyanez volt 1989-ben. Ha valaki akkor, decemberben azt mondja, hogy az MDF alig négy hónap múlva kormányt alakít, azt mondta volna neki, irány a bolondok háza, mert ennek az év végén még semmi reális esélye nem látszott. Aztán a népakarat mégis más felé vitte az országot, és ehhez hasonlót érez most is.

Forrás: Klubrádió