Bangóné az MSZP rágcsálóirtója az ATV Start műsorában volt vendég ma. Ahol a következő párbeszéd zajlott le:

ATV: Ha ennyire tiszta és egyértelmű kommunikáció az, hogy ellopják az uniós pénzeket, és a kormány, a jelenlegi kormány lopja el ugye az uniós pénzeket, hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik?

Bangóné: Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten.

ATV: Jó, ennek mi az áthallása?

Bangóné: Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon, és okoztak is az elmúlt időszakban

– mondta a szocialista képviselő nevetgélve.

A párbeszéd után arról beszélt, hogyan építette ki a Fidesz a függőségi viszonyokat, hogyan függnek a hatalomtól vidéken az emberek, miközben milliárdokból hülyítik a magyar népet. A kérdés-válasz párosból egyértelműnek tűnik, hogy a patkányozással a Fidesz szavazóira, szimpatizánsaira gondolt Bangóné. Ha az utána következő magyarázás szerves része a válasznak, akkor a fideszes politikusokat, aktivistákat is jelentheti.

Péntek délután telefonon kérdeztük meg a szocialista képviselőnőt, hogy mire gondolt a patkányozásnál. Bangóné azt mondta:

A Fidesz szavazóit én nem bántom, de ha Magyarországon az rendben van, hogy Budapestet elárasztják a patkányok, ha Magyarországon rendben van az, hogy kiforgathatják, a kormánymédia kiforgathatja minden ellenzéki politikusnak így a mondatát, úgy a mondatát, ha Magyarországon rendben van az, hogy az egészségügyet ilyen szinten rombolták le (…) vagy hogy teszik tönkre a gyerekeink jövőjét, akkor hadd legyen véleményem erről a kialakult helyzetről.

Hozzátette, hogy a műsorban utána Tarlós jött, ezért hozta fel a témát. A kérdésre, hogy ha ez mindenképp egy párhuzam volt, akkor kire vonatkozott a párhuzam, Bangóné azt mondta, nem a szavazókra, ő el is mondta, hogy hogyan alakították ki a függelmi viszonyokat. Erre megkérdeztük, hogy tehát akkor a fideszes politikusokra gondolt, és azokra, akik segítik a kormány munkáját, amire azt mondta:

Mindenki arra gondol, amire akar. Én nem fogok ilyet mondani.

Majd a következő párbeszéd zajlott:

Index: Kire gondolt?

Bangóné: Szavazókra biztos, hogy nem.

Index: Akkor a politikusokra?

Bangóné: Én olyat sem mondtam.

Index: De erre utalt ezek szerint.

Bangóné: Mondtam a riportban, mindenki arra gondol, amire akar. Mindenki tegye magában el, hogy mi van Magyarországon.

Nem sokkal később Bangóné a Facebookra azt posztolta, hogy “meg sem fordult a fejemben, hogy szavazókat összefüggésbe hozzak a patkányinvázióval. (…) Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!”

.

Forrás: index.hu