November 07.: a hülye tüntetések napja Magyarországon. Az egyiket Budapesten tartották Erdogan látogatása előtt, alatt és után. Itt az egybegyűltek azzal a szent meggyőződéssel és magabiztossággal szálltak síkra, hogy a török elnök maga Belzebub, a kurdok viszont a jók, az igazságosak és az ártatlanok. A tüntetők ennek az egybites, holdkóros gondolkodásnak az átvételét követelik Magyarország miniszterelnökétől, valamint azt, hogy ne álljon szóba a NATO második legerősebb katonai hatalmának vezetőjével. A másik tüntetés Győrben volt: ha lehetséges, az még a budapestinél is hülyébbre sikerült…

Mikor hazánkat épp balliberális kormányzás sújtja, természetesen Putyin és Erdogan szívesen látott vendég Magyarországon. Olyankor pulikutyát is lehet ajándékozni az orosz cárnak, Klára asszony pedig levakarhatatlan Colgate-mosollyal bájologhat vele a Szemlőhegy utcai zabrált villa gangján. Olyan időkben Putyin és Erdogan látogatásai azt hivatottak bizonyítani, milyen nyitott, közkedvelt és világszerte elismert az ország neokomcsi vezetése. Jobboldali kormányzás idején Putyin és Erdogan hirtelen páriává változik, akiket – legalábbis a ballibek szerint – beengedni sem szabadna az országba, legfeljebb azért, hogy utána szöges hordóban legurítsák őket a Gellért-hegyről.

Így hát tegnap tüntikézés volt Budapesten Erdogan eljövetele miatt. (Már annyira hiányzott – gondolom, önöknek is. Nem tudom, megfigyelték-e, de mindig karácsony előtt jön rájuk. Nekik az az ünnep, ha megdobálhatják a rendőröket füstbombával.) Az Erdogant a pokolba kívánók le-föl masíroztak a városban, s közben okosakat mondtak arról, hogy az ő kimagasló külpolitikai-történelmi ismereteik szerint kinek van igaza (a kurdoknak), és kinek nincs (a törököknek). Továbbá újfent kihirdették, hogy Magyarország egy bűzös diktatúra. Majd ennek örömére szórványos jelleggel áttörték a rendőrsorfalat – csupán az nem derült ki, mi célból, hiszen a török szultán nem volt ott. Mindegy.

Szegény tüntetőket az sem igen zavarta Erdogan-ellenes rigmusaik közepette, hogy kedvenc ellenzéki összefogásuk egyik polgármestere, Gajda Péter ez idő alatt épp Erdogan szultán feleségének tartott vidám idegenvezetést Kispesten, mosolygósan harmonikus légkörben.

A hülye tüntetéshez természetesen hülye újságírók is dukálnak: az Index képes volt Erdoganra fogni a tegnap délutáni-esti irgalmatlan dugókat, holott az ide-odavonulgató tüntetők bénították meg leginkább a közlekedést. A 444 viszont nem csak Erdogant, hanem Orbánt is okolta a torlódásokért, hiszen ő hívta ide ezt a „jelentéktelen” államférfit.

Mi az igazság?

Nincs nálunk a bölcsek köve. Sem jogunk, sem elegendő tudásunk nincs ahhoz, hogy igazságot tegyünk, egyáltalán beleszóljunk két távoli nép, a törökök és a kurdok történelmi küzdelmébe. Ők sem okoskodnak bele a mi belügyeinkbe, nem firtatják, milyen területi követeléseink vannak szomszédaink felé – ezért mi se okoskodjunk bele az ő dolgaikba! Még a saját dolgainkkal sem mindig boldogulunk, honnan vennénk a bátorságot, világmegváltó buzgalmat, hogy ezer kilométerekről ítéletet mondjunk idegen népek évszázados vitájában? Ilyen túlméretezett mellénye, házméretű önbizalma csak egy magyar ellenzékinek lehet…

Az Erdogan elleni balliberális őrjöngés és tüntikézés okán célszerű néhány egyszerű tényt rögzíteni:

  • Egy NATO-szövetségesünk (az Egyesült Államok) kivonult Szíria kurdok lakta északi részéről – egy másik NATO-szövetségesünk (Törökország) pedig bevonult.
  • Törökország jó ideje jelezte, hogy harminc kilométeres sávban megtisztítja a határ menti térséget, és oda fogja visszatelepíteni annak a több millió szíriai menekültnek egy részét, akiket már évek óta ők látnak el.
  • Minden egyes civil halála tragédia. Ám nem emlékszem arra, hogy az amerikaiak által az elmúlt évtizedekben százezerszámra (!) legyilkolt szír, iraki, afgán (satöbbi) emberek miatt a most Erdogan ellen tüntetők lediktátorozták volna az amerikai elnököt, és őrjöngve tüntettek volna ellene. Ugyanígy: az amerikaiakkal együtt a Közel- s Közép-Keleten emberek ezreit legyilkoló angolok és franciák ellen sem horgadtak föl a most hisztikézők, nem diktátorozták, tömeggyilkosozták vezetőiket, noha sokszor annyi ártatlan ember vére szárad a lelkükön, mint Erdoganén. Sőt, a tegnap tüntizők java része éppenséggel ezeket a nyugati országokat tekinti a világbéke, a humanizmus, és minden földi jóság egyedüli letéteményeseinek, őket majmolják, hozzájuk fohászkodnak folyton segítségért.
  • Törökország világosan megmondta: ha nem hagyják, hogy a szíriai menekültek visszatelepítéséhez szükséges határmenti sávot szabaddá tegye, ezt a több milliós tömeget Európára zúdítja. Ez természetesen zsarolás, semmi más, ám csak egy olyan hígagyú bandát lehet ezzel sakkban tartani, mint Nyugat-Európa, amelyet elhagyott a józan ész, az önvédelem, az életösztön és a fajfenntartás képessége, sőt még pénzt is fizet a zsarolónak. Ha Nyugat-Európának csöppnyi esze maradt volna, 2015-ben lezáratja a kontinens határait, és visszazavarja a segélyekért, jobb életért rázúduló emberáradatot. A tizedik visszazavart csoport után a tizenegyedik már nem próbálkozott volna.
  • Miért van az, hogy a párizsi terrortámadás után francia zászlóba borult a balliberálisok Facebook-profilja – a török nők és gyermekek életét követelő kurd terrortámadásokra viszont ugyanők csak a vállukat vonogatják? (Ha egyáltalán hallottak ilyenekről…)
  • Nyugat-Európa az agyhalál állapotában van. Ahelyett, hogy önmagáért aggódna, s pusztulását elkerülendő kitoloncolná a már itt lévő sok millió illegális migránst, a kurdokért aggódik. Mert most értük kell aggódni. Ez van a haladók legfrissebb forgatókönyvében. Ezért volt a tegnapi tüntetés. Ezért jött a több tucat külföldi bértüntető. S ezért erdoganozik napok óta Gyurcsánytól Fekete-Győrig az egész tyúkeszű ellenzéki brigád.

Tüntetők ütik a győri közgyűlésnek helyet adó díszterem ajtaját (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Eközben Győrben…

Szintén hülye tüntetés volt tegnap Győrben, ahol a helyi ellenzék eredetileg Borkai Zsolt lemondásáért trombitált össze néhány furcsa arcot a városházára, a képviselő-testület alakuló ülésére. Ám a polgármester már előző nap, szerdán bejelentette, pénteki hatállyal lemond a posztjáról. Pompás ellenzékünk mégsem fújta le a tüntetést. Minek? Ők ugyan nem hátrálnak meg! No pasaran! Őket nem hatja meg, hogy Borkai lemond. Nekik ennél is több kell. Lincselni akarnak, meg vért látni. Rugdosni tovább a (politikai) halottat. Odamentek hát, és dörömböltek a díszterem ajtaján, mint az idióták. Meg olyan táblákat emeltek a magasba, hogy „Kokain”, „Korrupció” – ennyiből akár azt is hihetnénk, eltévedtek, összekeverték Győrt Kispesttel. Hiszen Gajda MSZP-s haverja, Lackner Csaba kokainozott és vallott be százmilliós korrupciót. Mindegy.

Ezeknek minden mindegy. Őket nem a valóság érdekli, nem az ok-okozati összefüggések, a KSH-adatok, a csökkenő munkanélküliség, az emelkedő bérek, az épülő-szépülő ország, a CSOK, a világszinten is egyedülálló családtámogatási rendszer vagy hogy egyre kevesebben élnek mélyszegénységben. Őket csak a balhé, a polgárháborús hangulat fokozása érdekli. Hogy küldhessék a vágóképeket a New York Times-nak. Meg a Gazdinak. Kilenc, vereségekkel teli év után túlcsordult bennük a gyűlölet, a frusztráció, és bármilyen mondvacsinált ürügy megteszi, hogy vonulgassanak (feltéve, hogy nem esik az eső). Szánalmas és félelmetes.

Forrás: https://pestisracok.hu/

Borítókép: https://444.hu/

MEGOSZTÁS
Előző cikkBukottakat kulcspoziba
Következő cikkFrei, Sixx, podcast