Ok, boomer! – hallhattátok az elmúlt hetekben, miután az Ind@x kinyilatkoztatta, hogy mostantól ezzel a jelzővel kell illetni titeket, a haladás ellenségeit.

Szerencsétekre már a legelvetemültebb ősfasiszta parasztok is körül vannak véve lelkes Index-olvasókkal, akik eljuttatják hozzájuk a kinyilatkoztatást, jobb tehát, ha nem is próbáltok ellenkezni, hanem elfogadjátok tényként: boomerek vagytok! Tehát mától nem rekaciósok, meg nem fasiszták, hanem búmerek!

Na jó, de mi is az a boomer?

Hogy mit jelent a szó, meg hogy mire mondták eredetileg, ezt mi sem tudjuk, de nincs is semmi jelentősége, mivel az Ind@x újraértelmezte. Mostantól kb. azt jelenti, hogy „te vén hülye bálnagyilkos, miattad megy szarrá a bolygó, de ezt csak mi, haladó fiatalok érthetjük”.

Alapvetően tehát, hogy ki a boomer, azt mi mondjuk meg. Ha azt hiszitek, hogy ezt valamiképpen ki tudjátok számolni, vagy akár elkerülni, akkor ki kell ábrándítanunk!

Első tévhit: az a boomer, aki pazarol, aki szennyezi a környezetet

Ez részben igaz, mert például, ha a faterék nyaralni mennek, repülővel vagy autóval, és közben tonnaszám eregetik a széndioxidot, akkor boomerek, de ha én megyek a fesztiválra bulizni és szeméthegyeket hátrahagyni, vagy a barátaimmal olaszországi kirándulásra, hogy lefotózhassam magam az előtt a köralakú boltíves kőszar előtt, akkor attól én nem leszek boomer.  Mert én fiatal vagyok.

Második tévhit: az a boomer, aki nem fiatal

Mert azt gondolhatod, hogy akkor egyszerű a megfejtés, a 20 év felettiek a boomerek. Azonban ez sem ilyen egyszerű, mert például Gyurcsány Feri, a magyar Jeremy Corbyn, akivel a múltkor szelfit toltunk a suli helyett, na ő sem boomer. A Karigeri se boomer, sőt mi több, mi sem leszünk boomerek, ha egyszer – valami tévedés folytán – befejezzük a tanulmányainkat és felnövünk.

Harmadik tévhit: a boomerek mind gonoszok

De a boomerek se feltétlenül mind rosszak és gonoszak, mert például a fater azzal, hogy dolgozik, és termeli a GDP-t, meg a széndioxidot, azzal a pusztulást hozza a világra, de ha közben ad zsebpénzt, akkor az valamiképpen enyhíti az ő boomerségét.

Akkor ki is a boomerek?

Szóval a boomereket két kategóriába lehet sorolni: hasznos boomerek vagy félboomerek, és haszontalan vagy másnéven teljes boomerek. Utóbbiak azok, akik nem adnak zsebpénzt (vagy nem eleget), továbbá lakást, hogy ne az anyám kisszobájából kelljen gyűjteni az engem kizárólag érdeklő élményeket. Hogy rohadnának meg!

Na őket lehet, sőt kell is utálni. Ez fontos, mert nekünk, haladóknak amúgy senkit nem szabad utálnunk.

Mindig irigykedve nézzük a jobbikosokat, hogy ők utálhatják a cigányokat, de még a fideszeseknek is jobb, mert ők a migránsokat utálhatják. Na de mi kicsodát utáljunk? Senkit? Akkor meg minek élünk? Hát ezért utáljuk a boomereket! Ezzel nem ártunk a világnak, sőt jót cselekszünk vele.

Na de hogyan tovább?

A gyűlölet akkor ér valamit, ha van egy konkrét célja. A klímagyűlölettel sincs ez másképp! Mi legyen tehát a boomerekkel?

Az nyilvánvaló, hogy nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyék a FöldÜNKet (amiből nincs ‘B’), hiszen az (mint minden más) kizárólag a miénk, fiataloké. Mivel azonban a javak nagyrésze felett a boomerek rendelkeznek, ezért a világ irányítása is szükségszerűen a kezükben lesz! Most olvasom a hírekben, hogy Párizsban például 400 ezer boomer tüntetett az elnök ellen. Értitek? Egy demokratikus kormányt akar a nép számonkérni! Hát hol élünk? Mit képzelnek ezek a populisták?

Ha megnézzük a történelmet, ami tulajdonképpen felfogható a generációk egymás elleni szüntelen harcaként, akkor Jeanne d’Arc példája mutatja, hogy nincs az az elveszett ügy, amit egy kellően elszánt és kellően szűz leány ne tudna megmenteni!

Bár a fent hivatkozott Jeanne d’Arc a sötét középkorban élt, babonás volt, szóval nem igazán állítható egy liberális ifjú elé követendő példának, ráadásul pályafutása egyetlen hatalmas, nacionalista indítékú gyűlölet-bűncselekmény volt a szegény angolok ellen (végül el is nyerte méltó büntetését), de azért ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tanulni tőle, átvenni bizonyos motívumokat, és a hibákat kijavítva létrehozni az ő karaktere alapján a Tökéletes Istennőt, aki a Klíma prófétájaként hadjáratot hirdet a boomerek ellen, és elhozza a Földre az új világot, ahol a felnőttek munkatáborokba zárva fogják készíteni nekünk a tízórait és mosni a ruháinkat.

Tehát, miután az egész ENSZ, majd az USA elnöke valamint a pápa őfelsége is hűséget esküdött Greta Thunbergnek, a következő lépés lesz az ő vezetésével az egész világra kiterjedő diákönkormányzat felállítása, amelynek első feladata lesz a boomerek megsemmisítése. Na persze itt nem ilyen barbár népirtásra kell gondolni, mint amilyent a fasiszták szoktak csinálni állandóan, hanem az emberi jogokkal teljesen szinkronban lévő, orvosilag felügyelt, fájdalommentes elaltatásra. A testeket pedig magas hőmérsékleten égetjük el, az EU-s szabványoknak mindenben megfelelő, koromszűrővel és füstgázmosóval ellátott erőművekben, ahol energiát termelünk vele, száz százalékban tiszta energiát, negatív karbonmérleggel, hiszen az így előállított áramnak minden egyes kilowattórája sokszáz tonna széndioxid kibocsájtásától fogja megkímélni a Földet.

Egyébként meg, hogy milyen csodálatos lesz az a világ, amit majd Greta vezetésével felépítünk, azt már valami William Golding is megírta a Legyek urában. Ja, hogy az nem jó példa szerinted? Ok, boomer…

Forrás: https://tutiblog.com/

MEGOSZTÁS
Előző cikkTe kapsz jutalmat?
Következő cikkAmur a Balatonban